Съдът в Бургас разгледа първото дело за катастрофата с автобус с

...
Съдът в Бургас разгледа първото дело за катастрофата с автобус с
Коментари Харесай

Осъдиха за каналджийство тримата сирийци с автобуса, който уби двама полицаи в Бургас

Съдът в Бургас прегледа първото дело за катастрофата с рейс с 47 незаконни мигранти в Бургас, при която през август 2022 година починаха двама полицаи – Йордан Илиев и Атанас Градев. Подсъдими са трима сирийци, които са упрекнати в общо 4 закононарушения.

Днешното съвещание беше по обвиняването за каналджийство. Шофиралият рейса Омар Аднан обаче е упрекнат и за това, че е попречил на служителите на реда да изпълнят служебните си отговорности, както и че е карал с висока скорост и без брошура, а транспортното средство е било с подправени регистрационни табели.

Съдът призна тримата за виновни  и дефинира общо наказване от 4 години и 10 месеца затвор за Омар Аднан. Наложена му е и санкция от 11 000 лв.. Вторият обвинен – Абдулах, обезпечил транспортното средство и управлявал схемата за трафик на мигранти. Той е наказан на 4 години и 4 месеца затвор и 18 000 лв. санкция.

Третият сириец – малолетният Ахмад, е с наказване от 1 година и 10 месеца затвор. Той бил помощник на другите двама и изпълнявал ролята на „ стюард “ в рейса с мигранти.

Наказанията са редуцирани, защото делото бе гледано по съкратената процедура по искане на отбраната  на Омар Аднан, която изиска скъсен развой и условна присъда по обвиняването за каналджийство. Прокуратурата обаче настоя за затвор за период от една до шест години.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР